Duo-stage Laurie

Laurie, 21 jaar is sinds juni 2020 een trotse Modetechnoloog. Laurie heeft bij het afstuderen met veel onzekerheden gezeten. In februari 2020 vertrok ze op buitenlandse stage naar Spanje. Een droom die voor haar uit kwam. Helaas heeft het Corona-virus een opmars gedaan in heel de wereld. Laurie haar stage werd daardoor al in april beëindigd. Door alle omstandigheden heeft ze niet veel ervaring kunnen opdoen. Dit maakte haar heel onzeker.

Laurie kwam voor het eerst in contact met Young Patterns via onze ‘Fashion Flows’ en na het beëindigen van haar stage vond ze ons opnieuw. Wij, Young Patterns hebben haar de kans gegeven om een duo-stage te volgen. Op deze manier kan Laurie ervaring opdoen in twee verschillende Belgische bedrijven.

Op 17 september is ze gestart met haar stage bij Caroline Bosmans, dit voor 8 weken. Bij Caroline Bosmans lag de focus op productie. Ze vervulde verschillende taken zoals het maken van de technische dossiers, doorpassen van pre-production samples en het verder opvolgen van de productie. Laurie was erg zenuwachtig bij de start omdat ze geen ervaring had. Nu heeft ze veel bijgeleerd en is haar zelfvertrouwen ook gestegen.

Het 2de deel van haar stage is nu ook gestart bij Christian Wijnants. Daar zal de focus eerder liggen op marketing en communicatie. Iets heel anders, maar net dat maakt een duo-stage zo interessant. Je ontdekt veel over je interesses en je kan extra ervaring opdoen.

Laurie raadt een duo-stage dus zéker aan!