Afgestudeerde in de kijker!

Hester is sinds Juni 2020 een Modetechnoloog. Ze behaalde haar diploma en op dit moment is ze haar aan het specialiseren via een Master in Parijs. Haar verhaal begint in het 6de middelbaar bij het maken van haar studiekeuze.

Hester vertelt het volgende aan ons:

Mensen in mijn dichte omgeving waren niet verbaasd om te horen dat ik iets wou doen met mode na het secundair. Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in deze dynamische en creatieve wereld, maar wist niet goed of er wel een plaats was voor mij. Ik heb het gewone schooltraject gevolgd en hield al het creatieve voor mijn vrije tijd. Het creatieve werd niet gezien als een studiekeuze, tot ik op Modetechnologie stootte.

Bij het doornemen van de brochure was ik meteen overtuigd. Deze opleiding biedt je de ideale mix tussen het creatieve en het technische aspect van de confectie-industrie. Veel praktijk, de nodige theoretische lessen, enkele creatieve projecten, een stage en een bachelorproef.

Ik heb altijd gedroomd van een carrière in de modewereld, maar vond het moeilijk om te bepalen in welk deel ik me wou engageren. Het fijne aan Modetechnologie is dat je in aanraking komt met alle aspecten van de industrie, waardoor je kan ondervinden wat je wel of niet leuk vindt. Daarbovenop heb je een stage in het derde jaar, wat je nog meer op het juiste pad helpt. Door mijn stage heb ik het deel van de sector ontdekt dat mij echt interesseert en momenteel doe ik een Master  in Parijs om mij hier nog verder in te kunnen specialiseren.

Velen voelen zich aangetrokken tot ontwerpen van kleding en zien alle andere kanten van het productieproces over het hoofd. Hoe wordt de stof ontwikkeld, wie maakt het patroon, waar wordt het geproduceerd en wat doen we met duurzaamheid? Ook om al deze vragen op te lossen heb je veel creativiteit nodig. Degenen die zeggen dat modetechnologie niet creatief is, heeft volgens mij ongelijk.

Mijn ambities zijn nog altijd hetzelfde als drie jaar geleden: een mooie carrière binnen de modesector opbouwen. Nu weet ik echter beter welke richting ik uit wil en dat mijn focus zal liggen op innovatieve productontwikkeling en duurzaamheid.

Ben jij gepassioneerd door mode en/of textiel, wil je het volledige productieproces leren kennen en ben je gemotiveerd om hard te werken? Dan moet je Modetechnologie zeker een kans geven.

Ben je nog niet overtuigd van Modetechnologie en wil je graag nog andere opties kennen?
Bekijk dan onze Webinar: Welke opties en keuzes heb ik na het middelbaar? 

Zit je met vragen over Modetechnologie contacteer dan één van onze Ambassadeurs.