Afgestudeerde in de kijker!

Charlotte, 21 jaar is sinds een maand Modetechnoloog. Momenteel volgt Charlotte een Bachelor-na-bachelor in het Internationaal Bedrijfsmanagement. Volgens haar is dit een goede aanvulling op Modetechnologie, zeker omdat haar interesse voor de bedrijfswereld gegroeid is tijdens de opleiding.

Modetechnologie is een opleiding dat al veel jongeren hebben gevolgd. Charlotte koos deze richting omdat ze in het middelbaar ook al Creatie & Mode had gestudeerd. Ze wou haar kennis na het middelbaar uitbreiden. Bij Modetechnologie leer je de sector door en door kennen, daarnaast zijn er ook de ondersteunende vakken zoals marketing en procesbeheer.

Bij Modetechnologie komen er ook verschillende projecten aanbod. Daar leer je volgens Charlotte veel over jezelf en hoe jij je in een team kan ontplooien. Zeer waardevolle skills die in het latere leven zeker nog van pas komen.

Vraag en antwoord

Welke ambities had je binnen de modesector bij de start van jouw opleiding en zijn deze nu veranderd?

Ik heb altijd de ambitie gehad om op een dag een leidinggevende functie in een bedrijf te hebben, of misschien om op een dag mijn eigen bedrijf te hebben. Daarnaast was ik ook geïnteresseerd in het design en het creatieve proces. Die interesses zijn voorlopig nog maar weinig veranderd. Wel is mijn interesse voor management gegroeid, daarom dat ik sinds dit jaar de opleiding internationaal bedrijfsmanagement volg.

Wat kan je andere jongeren aanraden die ook willen studeren/werken in de modesector

Binnen de mode zijn er verschillende richtingen dat je kan uitgaan:

  • Creativiteit
  • Technische aspecten
  • Retail en marketing
  • Textiel en materiaalkennis

Ik zou aanraden om op voorhand al na te denken waar je jezelf ziet in de toekomst. Vanaf daar zou ik proberen om kennis op te doen. Neem bijvoorbeeld een studenten job die daarmee in verband staat of doe mee aan creatieve wedstrijden. Op deze manier weet je beter waar je interesses liggen.

Charlotte is a very positive person. Hopefully her story has inspired you.