Jobs & bedrijven in Europa

Niet enkel in België moeten werknemers die op pensioen gaan vervangen worden en moeten bedrijven meer inzetten op jonge talenten. Jongeren zijn in heel Europa onmisbaar voor hun frisse ideeën en zorgen mee voor de groei van bedrijven.

Daar zijn wij van overtuigd. Daarom maakt IVOC, de organisatie achter Young Patterns, ook deel uit van een project dat verschillende Europese organisaties samen brengt en jongeren kennis laat maken met de Europese kleding- en confectiesector, de industrie wil versterken en bedrijven wil ondersteunen op vlak van hun innovatie- en concurrentiebeleid.

Skills4smart TCLF, is een samenwerkingsverband tussen 21 organisaties uit 9 Europese landen. Je vindt ze hier allemaal terug.

“Skills4smart TCLF”, is een project gecofinancierd door de Europese Commissie via het ERASMUS + -programma. Anno 2021 is de TCLF goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan € 200 miljard en jobs voor bijna 2 miljoen mensen in de Europese Unie.

Meer info op https://www.s4tclfblueprint.eu/

De kleding- en confectiesector herpakt zich:

  • De sector biedt meer dan ooit opportuniteiten aan creatief-technische talenten en modeliefhebbers.
  • Tienduizenden Europese modebedrijven staan vandaag sterk op de markt
  • Hun organisatie en dynamiek zijn niet meer te vergelijken met de massaproductiefabrieken van de vorige eeuw

Het doel van dit project?

  • Jongeren kennis laten maken met Europese bedrijven en de sector via verhalen, getuigenissen, uitwisselingsprojecten, opleidingen, vlogs, enz.
  • Versterking van de industrie
  • Europese bedrijven ondersteunen op het gebied van innovatie- en concurrentievermogen

We willen met Young Patterns verhalen en interessante (uitwisselings)projecten delen.