Maak kennis met Laura

Laura, 24 jaar, werkt als patroonmaakster bij Van de Velde. Van de Velde is een Belgisch bedrijf waar lingerie gemaakt wordt voor vrouwen. Hun missie is het zelfbeeld van vrouwen te versterken dankzij modieuze lingerie en service in de winkel: ‘Shaping the bodies and minds of women’. Laura maakt bij Van de Velde lingerie voor het merk Marie Jo.

Laura is afgestudeerd als mode-technoloog bij Hogent. Na haar studies is ze een job gaan zoeken via FashionUnited. Bij FashionUnited vind je jobs die specifiek gericht zijn op de modesector. Laura zelf zegt dat ze ‘geluk’ heeft gehad in haar zoektocht naar een job. Al na de eerste sollicitatie werd ze aangenomen.

Ben jij op zoek naar een job in de modesector? Dan geeft Laura jou de volgende raad:
Probeer los te laten dat er bij elke vacature ‘ervaring vereist’ staat. Ze vragen altijd ervaring, maar motivatie is uiteindelijk wat hen zal overtuigen. Laat je er niet door afschrikken. Besef wel dat het geen makkelijke sector is om iets te vinden. Het zal misschien niet onmiddellijk je droomfunctie zijn, maar elke aanraking met de modesector is ervaring die je kan meenemen. Als je dus bijvoorbeeld graag patroonmaakster wil worden, maar er geen vacatures zijn, kan je in een andere functie starten in een bedrijf dat je graag wilt. Zo ken je al de bedrijfsstructuur en als er ooit een plek vrijkomt, sta je al een stapje voor. Geef vooral niet op!