Duo-stage ervaring Pavani 

Hey, kan je jezelf even voorstellen?

Ik ben Pavani Vyncke, 25 jaar oud, en ik heb Modetechnologie gestudeerd.

Wat heb je gedaan na je studies?

Ik had al wat vacatures opgezocht, maar er was niet bijzonder veel keus en ik was ook niet zeker van wat ik precies wou doen, dus heb ik geopteerd voor de duo-stage.

In ons laatste jaar van Modetechnologie kregen we een sessie waarin Young Patterns werd voorgesteld. Ik heb dan verder gekeken op de website van Young Patterns en een gesprek aangevraagd met Katrien en dan later met Ann. Met de hulp van Ann ben ik bij Jo De Visscher terecht gekomen voor mijn eerste zes weken van de duo-stage. 

Waar heb je stage gelopen? Wat doen de bedrijven precies en wat was jouw rol?

Ik heb stage gelopen bij Jodevisscher, een Belgisch Modelabel met een boetiek in Gent. Het Modelabel wordt gedesigned in Gent, een groot aantal van de prototypes worden ook hier geproduceerd. Aangezien het geen gigantisch modehuis is met honderden mensen in dienst, had ik wat meer speelruimte om verschillende aspecten te verkennen. Ik heb prototypes gestikt, stof gesneden, Illustrator tekeningen gemaakt voor het technisch dossier, meegeholpen met de voorbereiding van productie en retouches gedaan.

Wat hoopte je te leren uit deze duo-stage en wat heb je er uiteindelijk uit gehaald?

Ik hoopte meer inzicht te krijgen in de toepassingen van mijn diploma in het werkveld, en te ontdekken welke functies ik allemaal zou kunnen uitoefenen.

Toen ik in mijn 2e jaar Modetechnologie zat, had ik Illustrator afgezworen. Ik had zo genoeg van al dat gepruts met een tekenprogramma dat niet onmiddellijk alles doet wat je wilt. Reken hierbij nog eens de vele taken van mijn andere vakken erbij, en het is wel duidelijk waarom mijn geduld op geraakte. Dus toen Jo me vroeg om een aantal technische tekeningen te maken voor haar dossier, was ik aangenaam verrast hoe goed het me af ging en hoe ik er toch van genoot.

Ik ben erg blij dat ik deze ervaring heb gehad, want dit opent een aantal jobmogelijkheden die ik voorheen niet eens had. 

Ik zou de duo-stage zeker aanraden voor diegenen die afgestudeerd zijn, maar nog niet goed weten wat nu effectief de mogelijkheden zijn op de job markt!