Hoe ik aan mijn droom job geraakt ben

Jitske, 23 jaar heeft een hele weg moeten afleggen om haar droom job te vinden.
Jullie kunnen Jitske misschien al kennen. Zij is namelijk één van onze ambassadeurs en wil graag haar verhaal met jullie delen.

Jitske haar zoektocht begint op haar 12de. Op deze leeftijd start ze in het middelbaar met de opleiding ‘Creatie & Mode’. Deze opleiding volgde ze aan het Sint-Jozef te Kontich.

Na het middelbaar wil ze haar passie verder ontdekken. Op dat moment kiest Jitske ervoor om te startte aan de Hogeschool Gent met als opleiding ‘Modetechnologie’. Bij deze opleiding leert ze veel over het technische maar ook het creatieve aspect bij het maken van kleding.

Jitske is altijd graag bezig geweest met patroontekenen. Na het behalen van haar diploma wou ze dus ook graag een job vinden als patroonmaakster. Helaas was dit geen gemakkelijke opdracht. Veel bedrijven zijn namelijk opzoek naar mensen met ervaring. Iets wat je nog niet hebt na het afronden van je studies.

Na enkele maanden aan motivatiebrieven, sollicitatiegesprekken en zoekertjes te werken. Kwam ze terecht bij IVOC/ Young Patterns. Jitske kreeg van ons de kans om een duo-stage te volgen. Ze heeft in 2 verschillende bedrijven veel bijgeleerd. Jammer genoeg hadden deze bedrijven geen beschikbare functie als patroonmaakster.

Toch heeft Jitske de moed niet laten zakken. Ze is met opgeheven hoofd verder gaan zoeken. Om niet stil te zitten volgde ze nog een cursus matentabellen bij IVOC. Dankzij deze cursus leert ze ook de verschillende opleidingen bij de VDAB kennen. Ze koos ervoor om een extra opleiding als patroonmaakster te volgen. Patroonmaakster is nog altijd haar eerste keuzen en deze opleiding leek haar de perfecte opportuniteit.

Na 8 maanden opleiding bij de VDAB kreeg ze de kans om stage te volgen bij FFM (Flanders Fashion Makers) Ondanks de verre afstand van thuis heeft Jitske dit onmiddellijk aanvaard. Ze kreeg na een positief gesprek de kans om een “in-house” stage te starten.

Op het einde van haar stage (begin augustus), heeft FFM haar een IBO contract voorgelegd. Dit IBO contract is hopelijk, de voorlaatste stap, richting een carrière in de job van haar dromen. Jitske heeft 2 jaar moeten ‘vechten’ voor haar droom job maar nu is ze heel blij. Ze kan haar passie verder uitbreiden in een bedrijf waar ze graag is. Ze heeft eindelijk de functie van haar dromen.

Jitske wil iedereen motiveren. Ze wenst niemand een lange zoektocht toe maar ze heeft er wel veel uit geleerd. Geef de moed nooit op en blijf gemotiveerd!