INTERVIEW PURSUIT FEMMES

Maak kennis met Joy

Joy van der Heijden, 23 jaar, richt haar eigen bedrijf ‘Pursuit Femmes’ op. Joy is een jonge onderneemster. In juni 2020 is ze afgestudeerd aan de UGent binnen de richting TEW met een master in Marketing. Momenteel volgt ze ook nog een postgraduaat Digitale Marketing.

Familie

Joy komt uit een echte ondernemersfamilie. Zoals je eerder al kon lezen heeft ze net haar eigen bedrijf opgericht. Dit doet ze samen met haar mama Angélique van Gils, mede-oprichter van Café Costume, en met haar zus Jill van der Heijden die sinds een jaar ook haar eigen zaak heeft onder de naam ‘Jill Antwerp’.

De ondernemersdroom is er bij Joy met de paplepel ingegeven. Haar ouders waren beide zelfstandig, waardoor ze kon mee proeven van de zelfstandige manier van werken. Na het behalen van haar diploma kon ze eindelijk haar droom waarmaken en is ze een eenmanszaak gaan oprichten. Het was een heel spannende keuze. Deze beslissing heeft ze alleen durven te maken omdat ze wist dat ze twee partners naast haar ging hebben die ze niet alleen 100% vertrouwt, maar van wie ze ook veel van kan leren.

Haar mama Angélique heeft altijd in heren maatpakken gedaan binnen Café Costume, maar ze vond dat het dringend tijd was om de stap te zetten voor de vrouwen kostuums, dit samen met haar dochters. Op deze manier willen ze vrouwen over heel de wereld inspireren met een mooi kostuum of blazer.

Waarom mode

De interesse voor mode gaat terug tot 1972 waarin haar overgrootopa het merk “Van Gils” heeft opgericht. Dit merk focuste zich op herenmode. Vandaag de dag zijn zij de leverancier voor Pursuit Femmes.

Young Patterns 

Joy is in contact gekomen met Young Patterns via Facebook. Daar zag ze een oproep over het combineren van je studies met een relevante ervaring in de modewereld. Joy kende ons toen nog niet maar na een super leuk gesprek met Ann werd haar duidelijk uitgelegd wat Young Patterns allemaal probeert te bereiken.

Joy vindt het heel mooi dat je bij Young Patterns een open gesprek kunt hebben over wat je dromen zijn en dat zij jou gaan helpen dit in een bedrijf te vinden. Dankzij een duostage is het zelfs mogelijk ervaring bij twee verschillende bedrijven op te doen wat voor heel wat leuke en nieuwe inzichten kan zorgen. Klop zeker eens aan bij ons voor een babbeltje! Joy raadt het jou al aan.

Ondernemen 

Natuurlijk is Joy nog erg jong en net afgestudeerd. Ze is nog veel aan het leren binnen het ondernemerschap. Joy heeft voor durven gekozen en gaat er nu volledig voor. Ondernemen is iets spannend en er zullen altijd risico’s aan vasthangen, maar wie niet waagt wie niet wint. Voor hun is het super fijn dat ze hun mama hebben voor advies. Als je deze mogelijkheid niet hebt raadt ze het aan eens een persoon te sturen waar je naar opkijkt of denkt advies van te kunnen krijgen. Mensen vinden het vaak een eer als ze iemand kunnen helpen dus wees niet bang en durf vooral te vragen!