Beau, ex-ambassadeur van Young Patterns

Wie ben je?
Beau Bergmans, 28 jaar & ik woon in Antwerpen

Wat heb je gestudeerd?
Psychologie & Mode Management (Fashion Business Administration)

Wat heb je gedaan na je studies?
Ik deed mijn stage bij Café Costume & kreeg daar een voltijds contract aangeboden. Daarvoor heb ik mijn plannen voor een vervolg master in Stockholm of Milaan opgeborgen. Ik werd inkoop- & productie assistent en groeide daarin door. Als deel van een multifunctioneel klein team kreeg ik de kans om ook in de andere departementen gaande van finance & accounting tot Visual Merchandising, marketing & design graantjes mee te pikken.

Ik heb in die tijd ook met plezier verschillende stagiaires mogen begeleiden en verschillende projecten opgezet en ondersteund zoals ons MVO verhaal met Flanders DC.

Hoe ben je bij Young Patterns terechtgekomen? Hoe ben je ambassadeur geworden?
Omdat Café Costume een goede reputatie heeft als stage bedrijf en veel jonge mensen aanneemt in zijn team, kwam ik via een ex-collega in contact met Ann Collier. Zij benaderde me voor een interview voor het vakblad van IVOC en zo is de bal aan het rollen gegaan.

Ik was echt heel enthousiast over het initiatief uit de sector om meer in te zetten op jonge mensen begeleiden naar een goede werkplek én vooral de sector te doen inzien waarom jongen mensen een aanwinst zijn voor je bedrijf i.p.v. een bedreiging of een ‘te grote’ investering zijn. Samen met onze HR afdeling spraken we vaak over Employer Happiness (tevreden werknemers leveren beter werk, zijn meer begaan & blijven langer bij een bedrijf) dus door in hun te investeren, investeer je in je bedrijf 😉 die filosofie kunnen sommige Belgische modebedrijven nog adopteren volgens mij 😉

Hoe lang ben je ambassadeur geweest? Wat heb je in deze tijd allemaal gedaan?
Ik ben 2 jaar ambassadeur geweest. Ik was erbij voor het opstart event & daarna organiseerde ik nog 2 andere events mee. Met ons groepje werd ook vaak gebrainstormd over hoe we het concept Young Patterns breder naar buiten bekend konden krijgen, sprak ik via mijn functie binnen Café Costume op SID-ins en andere contactmomenten met studenten over de mogelijkheden binnen het project en begeleide enkele stagiair(e)s via het project mee.

Waar ben je momenteel mee bezig?
Na 5 jaar bij Café Costume besloot ik een nieuw hoofdstuk in te slaan. Ik ging samen met mijn vriend 6 maanden in Zuid-Amerika reizen, maar door corona zijn we nooit kunnen vertrekken. Ik besloot in de eerste lockdown om mijn ondernemers dromen waar te maken.

Ik begon als Virtual Assistant om ondernemers in de creatieve sector te ondersteunen. Met planning & structuur en content creatie. Zo ontdekte ik onderweg mijn passie voor coaching en maakte ik begin dit jaar de omzwaai naar mindset & business coach. Als Peace of Mind mentor begeleid ik diezelfde creatieve ondernemers nu om hun eigen dromen waar te maken. Zo draag ik nog bij aan gemoedsrust & vrijheid 😉 én bouw ik aan mijn eigen droom om als digital nomad van overal in de wereld mensen te kunnen ondersteunen.

Benieuwd naar de huidige ambassadeurs?

Wil je meer weten over de taken van een Young Patterns ambassadeur of wil je weten wie de huidige ambassadeurs zijn?