FASHION TALKS 2023

Op 30 november 2023 vond maar liefst de 7de editie van de Fashion Talks plaats in de Handelsbeurs van Antwerpen. Ann, Silke en Xavier van Young Patterns waren aanwezig en brengen met veel plezier verslag uit!

Silke: “Het was een inspirerende dag met tal van boeiende sprekers! Verschillende quotes bleven me bij. Zo hoorde ik van Tom Eerebout: “Styling is a personal thing. Don’t try to look like someone else! Create your own identity! Don’t ever say: ‘I want to be dressed like Lady Gaga’.” Tijdens het gesprek met Sinéad O’Dwyer werd ik dan weer verliefd op de quote “It’s not because you work size inclusive, your work is everyone. Every design is made for one bodytype.”

Ann: “Fashion talks 2023 was voor mij een event om met heel de sector te connecteren, elkaar te zien en uit te nodigen om in gesprek te gaan. Voor mij waren de break out sessions, waar we echt de diepte in gingen rond bepaalde onderwerpen, het meest interessant! Daar leerde ik over de huidige mentaliteit bij modestudenten. Wat ik daar hoorde, kan ik meteen toepassen in de praktijk en jongeren nog gerichter helpen. Als ik echt één quote moet benoemen die ik daar gehoord heb, zou ik gaan voor ‘If you want to make a statement, make the rightone. An educated one. It doesn’t matter what other people think, as long as you are convinced of your own principles.”

Xavier: “Als opleidingsplatform van de mode- en confectiesector, vind ik het onze taak om aanwezig te zijn op de Fashion Talks, iedereen is daar. Orta ontving de prijs voor ‘Fashionbrand of the year’. Ik ben super trots dat bedrijven uit onze sector zulke prestaties neerzetten! We kunnen zulke initiatieven alleen maar aanmoedigen. Daarnaast vond ik de keynote van Mckinsey super interessant. Onze sector bestaat voornamelijk uit KMO’s. De quote “Giganten kunnen niet snel schakelen en oplossingen op maat bedenken, kleine zelfstandigen kunnen dit wel. Zet in op je sterktes.” vond ik een mooie moraal voor de toekomst!”