Het resultaat: onze eigen Young Patterns fietstrui gemaakt van A tot Z door de studenten.

Laatstejaars studenten op expeditie bij Bioracer

Young Patterns ging donderdag 7 november naar Bioracer met de laatstejaarsstudenten van het Heilig Graf in Turnhout, het kledingbedrijf in Tessenderlo dat u zeker kent door deze fietstruien en hun motto #wemakeyoufaster.

De studenten gingen op expeditie om een hele dag in de kant-en-klare werkplaats te werken. Het resultaat van dat harde werken is te zien op onderstaande foto’s: onze eigen Young Patterns fietstrui, gesneden, bedrukt en gestikt door de leerlingen.

Het is interessant om op deze manier een gevoel te krijgen over de werking van een bedrijf. Gaandeweg leer je ook veel over jezelf. Je sterke punten, je zwakke punten, je kansen, … En dat is precies het doel van een expeditie. Onder begeleiding van onze partners Levanto en Group Intro werken we samen met de studenten om hun interesses en hun kwaliteiten te leren kennen en bewust te maken. Dit gebeurt door middel van competentiegames tijdens een voorfase, workshops in een bedrijf en een vervolgfase waarin we werken aan een professioneel C.V.. Kortom, het krijgen van een antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik doen? Wat wil ik?’.

Veel dank aan de twee -26 jarige medewerkers van Bioracer Sarah & Sophie. Zij hebben alle voorbereidingen getroffen voor de werkplaats van de fietstrui en ons samen met productiemanager Dick Buikema rondgeleid. Van ontwerp tot proto-lab, van knippen tot sublimatie en tot de naai-afdeling waar we het eindresultaat kunnen zien.

Hun motto #wemakeyoufaster is grotendeels te danken aan de passie van Raymond Vanstraelen, oprichter van Bioracer en nog steeds gepassioneerd door het vak. Vroeger was hij zelf wielrenner, maar later was hij conciërge en coach van de wielrenners. Vanuit deze passie richtte hij eind 1985 Bioracer op. Hij vertelde ons dat alles begon met twee machines in zijn garage. Om te zien waar Bioracer staat en welke producten ze maken: zelfgemaakte fietsen, aerodynamische kleding en zelfs schaatskleding. Dit alles doet hij nog steeds met een even grote glimlach.

Raymond Vanstraelen – oprichter Bioracer