Aftermovie Fashion Flows #3

Dit was Fashion Flows #3.

In de derde editie van de ‘Young Patterns Fashion Flows’ hebben we ons gericht op de arbeidsmarkt, waarin jobs centraal staan. We hebben gekeken naar de functie van jongeren in de mode-industrie en hoe bedrijven denken over jongeren.

Volgende vragen kwamen aanbod:
– Hoe ziet de mode-industrie er in België uit?
– Wat zijn de huidige jobs binnen de mode-industrie?
– Hoe zullen de jobs in de toekomst veranderen?
– Welke jobs worden momenteel uitgevoerd door jonge werknemers?
– Voor welke job is het moeilijk om personeel te vinden?

Na een korte introductie hebben de bedrijven de jobs binnen hun organisatie onder de loep genomen. Daarna kon je deelnemen aan een aantal focusgroepen en een gesprek aangaan met modebedrijven en jongeren. Het is een leerrijke uitwisseling van ideeën over verschillende modefuncties en -organisaties.

Dit was het programma:

1 De Woody Groep, die dit jaar haar 25-jarig jubileum vierde en ter gelegenheid daarvan een speciale collectie uitbracht, presenteert de laatste nieuwe ontwikkelingen.
2 VF Corporation, het voormalige VF Europe, is sinds dit jaar van naam veranderd en verhuist binnenkort naar Antwerpen. Nieuwe naam, nieuw verhaal!
3 Bel-Confect wordt voorgesteld door de mede-eigenaar, Filip Lietaer, een bedrijf voor werk-kleding waar een comfortabele en aangename werkomgeving, kennis, creativiteit en persoonlijke betrokkenheid sterk worden aangemoedigd en gestimuleerd.
4 Thijs Luyt Division Manager bij ONLY, BESTSELLER, zal persoonlijk de visie en de innovatieve aanpak van Bestseller voorstellen.